DE REUNIE VAN DE LE MANS-RACERS


 
In het  weekeinde 25-27 september vond op het circuit van Lacuna Seca in Californië (VS) de Porsche Rennsport Reunion plaats. Deze vijfde editie van het evenement stond volledig in het teken van de roemruchte Le Mans-historie van Porsche.
 
 
Hoewel de naam Rennsport Reunion anders doet vermoeden, is dit een van origine Amerikaans Porsche evenement. Dit lustrum-editie was extra bijzonder door het thema: Le Mans. De timing was perfect, want afgelopen juli won Porsche deze legendarische 24-uursrace voor de 17e keer met de 919 Hybrid. Precies die auto was één van de smaakmakers bij de Rennsport Reunion in Lacuna Seca. Andere publiekstrekkers waren de Porsche 356 waarmee de fabrikant in 1951 voor het eerst aan de start verscheen in Le Mans en de indrukwekkende 917, die de editie van 1970 op zijn naam schreef. De coureurs die de auto toen bestuurden, Hans Hermann en Dick Attwood, waren ook aanwezig bij de Rennsport Reunion en dat gold ook voor andere Le Mans-legendes zoals Jacky Ickx en onze landgenoot Gijs van Lennep. Als kers op de taart waren ook diverse Porsche fabrieksrijders van vandaag aanwezig waaronder Mark Webber, Neel Jani, Brendon Hartley en Romain Dumas.
 
 
Een plaatje van een poster
 
In slechts vijf jaar tijd is de Rennsport Reunion uitgegroeid tot een evenement van internationale allure, vooral doordat de organisatoren er telkens weer in slagen een prachtige line-up aan de start te krijgen. Het is inmiddels ook een goede traditie dat de Rennsport Reunion wordt aangekondigd met prachtige posters. De gerenommeerde automotive artiest Dennis Simon maakte er ook dit jaar een prachtig kunstwerk van met daarop de drie hierboven genoemde hoofdrolspelers. Wie die kans krijgt om een poster te bemachtigen, moet vooral niet aarzelen: de affiches van vorige edities zijn inmiddels echte collectors items!
 
 Exclusief4man