SEEFELD EEN BELEVENIS VOOR JONG EN OUD!


 
 
Levenslust & flair van hoog niveau...
 
 
Het gezellige dorp Seefeld  in Tirol heeft de meeste vier- en vijfsterrenhotels van alle plaatsen in Oostenrijk. Misschien heeft het daardoor ook wel een beetje het imago om vooral geschikt te zijn voor oudere, minder sportieve wintersporters. Maar dit is zeker een eenzijdig imago.
 
Het dorp beschikt bijvoorbeeld over één van de beste langlaufgebieden ter wereld waar toppers uit de hele wereld trainen, en dat zijn zeer zeker geen mensen van boven de vijftig. Ook heeft seefeld een van de nieuwste springschansen met alle moderne techniek waar ook hier alle toppers uit de wereld komen voor te trainen oa voor het vierschansen toernooi. Je ontmoet elkaar tijdens het winkelen in de levendige voetgangerszone met aantrekkelijke winkels, voor een vrolijke avond in het casino of in een van de vele restaurants, bars, cafés of discotheken.  Op de bekroonde, uitstekend geprepareerde 279 km loipe (skating en klassiek) in de regio zijn zowel amateurs als professionals op hun gemak. Skiërs en snowboarders zijn er met Rosshütte en Gschwandtkopf goed ontsloten, moderne skigebieden beschikbaar. Voor elke denkbare wintersport biedt Seefeld de juiste voorzieningen: 142 km geruimde winterwandelroutes, schaatsbanen, rodelbanen en nog veel meer maken het aanbod voor de actieve wintergast compleet.
 
foto: © Seefeld Olympia region
 
Het dorp is heel makkelijk te bereiken vanuit München. Seefeld maakt ook deel uit van 'The Best of the Alps', twaalf gerenomeerde bestemmingen in de Alpen.
 
Maar natuurlijk is Seefeld ook in de zomer een topbestemming: De plaatselijke kabelbanen brengen gepassioneerde bergbeklimmers naar uitgelezen, maar niet gebaande paden  De 650 km wandelroutes in alle mogelijke  moeilijkheidsgraden zijn aantrekkelijk, de "running & nordic walking arena" met prachtige routes met een totale lengte van 266 km laten het hart van de sporter sneller kloppen. De 18-holes wedstrijdgolfbaan in Seefeld-Wildmoos en de 9-holes Golfacademy in het centrum van het dorp staan garant voor mooi spel. Ondertussen nodigen het Olympia Sport- und Kongresszentrum en het strandbad "Strandperle" bij de Wildsee de bezoekers uit voor een verkoelende duik na een wandeling in de prachtige bergen van Seefeld.
 
foto: © Seefeld Olympia region
 
Seefeld ligt in het hart van de regio. Met de Tiroler dorpssfeer toont de rijke traditie, de levendige voetgangerszone laat zien dat het ook vooruitstrevend en modern is. Daarom trekken de vele evenementen zoals het das bonte Seefelder bloemencorso, het oude ambachtenfeest of het bekende sneeuwfeest 's zomers en 's winters vele bezoekers die er genieten van de flair van een mondaine toeristenmetropool. Het is de juiste keus voor alle levensgenieters die een vleugje luxe op vakantie weten te waarderen.
 
 
 "Olympische" geschiedenis

 
foto: © Exclusief4man
 
3 x Olympische Spelen in Seefeld - 1964, 1976, 2012
 
Al twee maal eerder was Seefeld de plaats waar de Olympische Winterspelen werden gehouden voor de disciplines Langlauf en Nordische Kombination. In 1964 werden de Spelen met het Olympisch vuur voor het eerst in Innsbruck geopend. Ook in 1976 werden de Olympische Winterspelen  weer in Innsbruck / Seefeld gehouden en trokken duizenden enthousiaste fans opnieuw naar de regio.Niemand kon zich onttrekken aan het Olympische flair toen de langlaufers en de sporters van de Nordische Kombination op een mogelijke overwinning afstevenden. Maar de gastheren in de regio gaven niet in alles wat ze in zich hadden om de dagen rondom de Olympische Spelen tot een onvergetelijke belevenis te maken en geschiedenis te schrijven.
 
foto: © Exclusief4man
 
1. Olympische Jeugdwinterspelen 2012
 
Van 13 – 22 januari 2012 vonden in Innsbruck en Seefeld de 1e Olympische Jeugd-Winterspelen plaats. Precies 1.058 Atleten tussen 14 en 18 jaar uit meer dan 70 landen traden in 63 wedstrijden aan. De wedstrijden skispringen, langlauf, Nordische Kombination en biatlon vonden plaats in het Nordische Kompetenzzentrum van Seefeld.
?Met de 1e Olympische Jeugdwinterspelen ontvangen Seefeld en Innsbruck tot hun trots de Olympische familie na 1964 en 1976 al weer voor de derde keer.
 
De unieke infrastructuur van de regio lijkt wel gemaakt voor een dergelijk groot sportief evenement. In de zomer van 2010 zijn er 2 nieuwe skispringschansen en een rolskibaan gebouwd. Het al sinds de winter van 2009/2010 bestaande biatloncomplex is volgens de laatste stand van de techniek gebouwd en biedt de perfecte voorwaarden voor de biatlonwedstrijden. En niet alleen de infrastructuur werd uitstekend genoemd, ook de staat van de loipes werd al meerdere malen door het ADAC Skimagazin voor de Top-3 genomineerd.
 
foto: © Exclusief4man
 
 
Bezienswaardigheden in Seefeld en omgeving
 
Het Seekirchl  (Het kerkje bij het meer)
 
Het Seekirchl, dat ook de Heiligkreuzkirche wordt genoemd, is het symbool van Seefeld. Het werd rond 1629 gebouwd door aartshertog Leopold V en in 1666 voltooid. Het bouwwerk heeft een voor Tirol ongewone stijl omdat het werd gebouwd op basis van een grondplan van een rotonde. De buitenkant toont een sierlijk silhouet met een bekoorlijke uivormige torenkoepel. Het stond vroeger in de kunstmatige aangelegde Kreuzsee, die echter in 1807 werd drooggelegd. De hele zomer (doorgaans Pinksteren tot midden september) wordt er elke zondag om 11.00 uur een evangelische mis opgedragen.
 
foto: © Seefeld Olympia region
 
Parochiekerk St. Oswald
 
Deze pelgrimskerk die aan Sint Oswald is gewijd, ligt in het centrum van Seefeld. De eerste historische aantekeningen dateren van 1263. De kerk werd echter pas bekend door het Mirakel van de hostie, dat plaatsvond tijdens een misdienst in 1384. Door de steeds toenemende stroom pelgrims werd de kerk in 1425 in opdracht van hertog Friedrich "met de lege tas" uitgebreid en in 1474 onder Sigmund "met de volle tas" voltooid. Keizer Karel IV paste de renaissance-inrichting van de bloedkapel (een deel van de parochiekerk) aan de kunstsmaak van de baroktijd aan. Deckenfresco von Josef Anton Puelacher.
 
foto: © Seefeld Olympia region
 
De stenen cirkel in Seefeld ontmoetingspunt van de wereldgodsdiensten
 
Deze fantastische plek is het best bereikbaar via de Kruisweg van Seefeld. Vanaf de parochiekerk St. Oswald in Seefeld als uitgangspunt, zijn de stations verspreid over de Pfarrhügel (parochieheuvel) en eindigen ze aan de stenen cirkel. Daar vindt u een voorstelling van het Laatste Avondmaal in de vorm van zwerfstenen die tot 23 ton zwaar zijn. Michael Prachensky, een architect uit Seefeld, had het idee opgevat een stenen cirkel aan te legen op een van de meest mystieke plaatsen van Tirol. Dit monument werd voltooid tegen de zonnewende in 2000 en bestaat uit 12 apostelzuilen met ingemetselde namen. Aan de Pfarrhügel vindt u informatieborden die u gedetailleerde informatie over de stenen cirkel, de kruisweg en hun achtergrond geven. Een bezoek aan de stenen cirkel kan heel gemakkelijk worden gecombineerd met een wandeling rond de Wildsee van Seefeld
 
Ontmoetingspunt van de wereldgodsdiensten
 
Op basis van een idee van de schrijver Winfried Werner Linde is het de bedoeling dat dit krachtige plaatsje op het hoogste punt van de Pfarrhügel een vredig ontmoetingspunt vormt voor mensen uit alle delen van de wereld. Dit idee heeft in de kortste tijd een eigen dynamiek ontwikkeld, zodat nu al duizenden mensen van de meest uiteenlopende wereldgodsdiensten deze speciale plek hebben bezocht. In juni vonden de eerste kruiswegreflecties plaats - een evenement dat tot stand kwam in samenwerking met de Culturele kring van Seefeld en de Internationale vereniging voor nieuwe muziek (IGNM).
 
De vredesklok en de vredeswandelweg
 
De vredesklok bevindt zich op een van de meest indrukwekkende plaatsen van Tirol in het vredesdorp Mösern - het zwaluwnest van Tirol - en vormt het belangrijkste symbool van de samenhang en het goede nabuurschap in het gevoelige alpengebied op het dak van Europa. Vooral in het hedendaagse, samengroeiende Europa met de meest uiteenlopende culturen, talen, levensomstandigheden, vredes- en oorlogsverhalen, zijn de inspanningen voor een vreedzame samenleving een opdracht als verantwoording voor de volgende generaties.
 
Toen Dr. Silvius Magnago, de legendarische minister-president van Zuid-Tirol, op 12 oktober 1997 de vredesklok van het alpengebied voor de eerste keer liet weergalmen, was dat een feestelijk hoogtepunt voor de 25ste verjaardag van ARGE ALP (Arbeidsgemeenschap van de alpijnse staten Beieren, Tirol en Zuid-Tirol).
 
foto: © Seefeld Olympia region
 
De grootste klok van Tirol
 
De vredesklok is de grootste klok van Tirol. Hij is 2,51 meter hoog en heeft een diameter van 2,54 meter. Het juk moet meer dan 10 ton gegoten brons dragen en bestand zijn tegen extreme vibraties. De klepel alleen weegt al meer dan een halve ton. Elke dag om 17.00 wordt de zware klok geluid en reikt zijn weergalm tot ver in het Oberinntal.
 
Scharnitz -ontdek de natuur
 
Beweging en kracht...
 
De poort naar het natuurbeschermingsgebied Alpenpark Karwendel opent in Scharnitz, het tot ver over de grenzen als basisstation voor bergbeklimmers, kajakliefhebbers en klauteraars gekende plaatsje aan de Beiers-Tiroolse grens. Hier vindt men ontelbare mogelijkheden, zichzelf en de natuur gewaar te worden. Schrale bergweiden wisselen af met oeroude dalen en ruwe bergtoppen. Loodrecht opstijgende rotswanden rijzen contrastrijk op vanuit zachte bloemen- en kruidenweiden en zelf bevindt men zich in het midden hiervan en geniet men van deze overweldigende schoonheid bij de sportbeoefening of tijdens een minuutje rust, helemaal alleen.
 
foto: © Seefeld Olympia region
 
Ook de Isar vindt hier haar oosprong en de „Adlerweg“, een door de mooiste regio’s van Tirol gaande lange afstand wandelweg, vormt de Karwendel 5 etappen. Een ervaring voor al onze zintuigen! Ook de kracht van het water is hier alomtegenwoordig, want hier ontspringt de Isar in de Scharnitz Karwendel en dit trekt talrijke bezoekers van ver en dichtbij aan om hier op krachten te komen en energie op te slaan. Voor cultuurliefhebbers is de "Porta Claudia" een echt hoogtepunt. Ten noorden van Scharnitz vormt de vesting "Porta Claudia", samen met een complex dat over de westelijke berghelling reikt, de middeleeuwse grens met Beieren.
 
In Scharnitz, bij het voormalige Oostenrijkse douanekantoor, is hij nog steeds te zien: de ruïne van het machtige vestingcomplex "Porta Claudia", een indrukwekkende erfenis uit het verleden.

Voor meer info over Seefeld  KLIK HIER
 
foto: © Exclusief4manExclusief4man