INNSBRUCK OLYMPIA SIKIWORLD IS HET GEBIED WAT NOOIT SLAAPT.


Poeder, park en party in de regio Innsbruck
 
Diepe sneeuw op de hellingen, funparken van wereldniveau, coole clubs en Luxe Sushi,het is Innsbruck gelukt om de charme van de Alpen kort te sluiten met de stedelijke lifestyle. Alleen in de hoofdstad van de Alpen, de wereldwijd bekende studentenstad, kom je de combinatie tegen van tal van perfect aangelegde funparken en steile hellingen met poedersneeuw en de plek voor de scene om te chillen en te feesten.
De lokale bevolking noemt het graag ‘Innsbrooklyn’; iedere winter verandert de stad tot absolute hotspot voor snowboarders uit heel Europa. De combinatie van het eersteklas skigebied, het bruisende nachtleven, de stedelijke flair en de freestylescene vind je in geen enkel ander skigebied. Hellingen en rotswanden met niet verspoorde poeder voor kenners en freaks, maar ook lekkere pistes voor beginners en minder geoefende wintersporters: in het funpark en in het terrein vindt iedereen zijn geschikte afdaling. Een bijzondere aanrader is de Axamer Lizum , algemeen bekend als een van de beste freedegebeiden in de regio rond Innsbruck. Er ligt een funpark met veel schansen en rails en ook een bijzondere attractie: het ‘Kanonenrohr’.Dat is een natuurlijke reusachtige halfpipe met steile wanden van zes tot tien meter die zich vlak naast de skipiste over een lengte van 2,5 kilometer tot bijna in het dal omlaag slingert. Een ander droomgebied in een prachtige omgeving geschikt voor snowboarders en freeskiërs is het skigebied Schlick 2000.
Het Stubaipark Schlick 2000, kort SPS2000 genaamd, op de Sennjochpiste is de ideale plek om nieuwe trucjes te leren.
 
 
En het terrein is een natuurlijk funpark waar snowboarders hun eigen lijn kunnen maken en hun fantasie kunnen uitleven. Het is een speelplaats voor freeriders met rotswanden, geulen, bulten en poedervelden. Het Nitro Skylinepark Innsbruck is wereldwijd het enige park dat het predicaat ‘incity’ verdient. Op 20 minuten vanuit de stad Innsbruck bereikbaar zonder gebruik te hoeven maken van een auto. Wat verder nog opvalt is het adembenemende uitzicht op de daken van Innsbruck, de speciale vibe op de Seegrube en de super goede uitrusting van het Nitro Skylinepark, waaronder een superpipe van 120 m lengte en 5,5 m hoogte, talrijke obstakels en het off-piste terrein. Op één dag kun je freeriden en freestylen en bovendien is het gebied een ideale plek voor de Rookies. Het veelzijdige skigebied Kühtai biedt vette poederlijnen met rotswanden, pistes om te jibben en het k-park om in een park ter rijden. Het k-park ligt tussen de Alpenroselift en de Hohe-Mut-Bahn met onder andere rails, kickers, corner en een reusachtig luchtkussen.
 
 
Na een lange dag met hoge sprongen en vette poederafdalingen mag de after party niet ontbreken en Innsbruck is dan ook the place to be voor de snowboard- en freeski scene. Clubevents op topniveau en muziek voor elke smaak. En voor degene die niet vroeg in de morgen de eerste lift wil hebben, is er in Innsbruck de Panoramabar 360° waar je tot laat in de avond nog een blik kunt werpen op de bergen en in het maanlicht kunt genieten van de gezellige sfeer. Chillen midden in het centrum van de stad.
 
 
De Acht skigebieden van Olympia Skiworld Innsbruck
 
Van de ruige Nordkette naar de glooiende lieflijke Patscherkofel, de Olympische Axamer Lizum of de Top of Tyrol Stubaier Gletsjer, ieder van de acht skigebieden van de Olympia Skiworld Innsbruck heeft haar eigen karakter. Gasten van Innsbruck en zijn vakantiedorpen kunnen kiezen en gaan er comfortabel, milieuvriendelijk en gratis heen: de skibus vanuit Innsbruck gaat naar alle acht de skidorpen.
 
Nordkette
Afgekort met de ‘Kar’ wordt de meest uitdagende en steilste skiroute van Europa door locals genoemd. Met een percentage van 70% is de afdaling van de Hafelekar naar de Seegrube alleen voor experts geschikt. Prachtig is het uitzicht over de stad Innsbruck, want de Hafelekar is deel van de huisberg Nordkette. Direct bereikbaar vanuit het centrum van de stad in slechts 20 minuten. Aanrader is ook het snowpark Nitro Skylinepark waar snowboarders en freestylers verblijven. Hoog boven de stad zwevend.
 
 
 
Patscherkofel
In 1964 en 1976 het decor voor de Olympische heren afdaling tijdens de winterspelen. De Olympia Express brengt je eenvoudig in het skigebied wat vooral familievriendelijk is. Er is ook een trainingscentrum, avondski mogelijkheid en een kinderland. Kinderen tot 10 jaar skiën er gratis onder begeleiding van een ouder.
 
 
 
Muttereralm
Vanuit Mutters en Götzens bereik je de Muttereralm. Een familieskigebied met overwegend eenvoudige afdalingen met uitzicht op het Wipptal en Inntal. Prijsgunstig met zeer goedkope liftpas voor kinderen tot 15 jaar!
 
 
 
Rangger Köpfl
Een achtpersoons gondel en vier slepers bieden hier vooral beginners de ideale oefenmogelijkheid. Het kinderpark is populair net als de wandelweg op hoogte. Gezellige hutten wachten je op met specialiteiten.
 
 
 
Axamer Lizum
De betere skiër kiest voor de Olympische Axamer Lizum waar brede pistes en diepsneeuwhellingen op je wachten. Hier worden met moderne liften 12000 personen per uur vervoerd. Wachttijden zijn uitgesloten en de sneeuwgarantie is zeer groot. Bijkomen doe je in het Hoadhaus, een panoramarestaurant wat indruk maakt.
 
 
Kühtai
Hoog, hoger, hoogst..het zijn superlatieven. Want Kühtai is inderdaad het hoogst gelegen skigebied in Oostenrijk op de gletsjers na. Dit kleine dorp op 20 minuten van Innsbruck is een winterparadijs. Wie hier verblijft heeft de pistes voor de huisdeur. Sneeuwgarantie tot ver in het voorjaar. De pistes liggen boven de boomgrens en zijn breed en voor elk niveau geschikt.
 
 
Schlick 2000
In het Stubaital vinden we twee gebieden. Een daarvan is Schlick 2000 waar wintersport vol de trend is. Skiën, snowboarden, langlaufen, parapenten, rodelen, winterwandelen en carven! De kinderskischool vangt de kleintjes op in het kinderland. Er is een speciaal snowboardpark op de Sennjochpiste.
 
 
Top of Tyrol
Het topplatform Stubaier Gletscher geeft een uitzicht zover het oog reikt op 109 drieduizenders en een blik op eeuwige sneeuw en ijs. Hier gaan de pistes tot 3000 meter en Stubai geldt als een van de beste gletsjerskigebieden van de wereld. 110 kilometer piste en 25 liften ontsluiten een imposant gebied.
 
 
 
Met een en dezelfde liftpas carve je door de Olympia SkiWorld Innsbruck
 
Acht skigebieden zorgen voor het skiplezier rond om Innsbruck, de Olympia SkiWorld nodigt uit tot skiën en snowboarden. Olympisch is niet alleen de gedachte, de skigebieden van Innsbruck zijn letterlijk Olympia proef. Op de Patscherkofel en op de Axamer Lizum wedijverden de beste atleten in 1964 en 1976 om het Olympische eremetaal. In totaal 85 skiliften vervoeren de wintersporters rond om Innsbruck in de ijle lucht. Kunstsneeuwinstallaties zorgen voor een sneeuwzeker skiplezier tot ver in het voorjaar. Het ski eldorado voor de huisdeur van Innsbruck biedt 280 kilometer piste en allemaal met één liftpas toegankelijk. Daarbij kan men zich er hoog wagen: in Oostenrijks hoogst gelegen skioord Kühtai start je op 2000 meter en nogmaals 1000 hoogtemeters meer ben je op de Stubaier Gletsjer.
 
 
Het meest ‘scheve’ funpark van de regio rond Innsbruck ligt misschien wel recht boven de stad; het Nitro Skylinepark op de Nordkette met het predikaat ‘incity’ biedt niet alleen top snowboarders uitdaging, ook skiërs en zon aanbidders laten zich graag met de Nordkettenbahn omhoog hijsen om te genieten van het panorama. Families kiezen vaak voor de gemoedelijke hellingen van de gezinsvriendelijke gebieden Mutterer Alm, Rangger Köpfl of Schlick 2000.Met de liftpas Olympia SkiWorld Innsbruck heb je niet alleen toegang tot de acht skigebieden, maar kun je ook gratis met de skibus tot eind april naar elk gewenst skigebied. Comfortabel en ongecompliceerd. En wie een Club Innsbruck Card heeft krijgt bovendien korting op de liftpas. Daarnaast heb je nog meer voordeel met deze gratis verkrijgbare kaart. Het gaat van kortingen op sightseeing tot gratis lantaarnwandelingen en kostenloze kinderopvang in de crèche van Igls. De Club Innsbruck Card is verkrijgbaar bij een overnachting in Innsbruck of de vakantiedorpen in de regio.Exclusief4man