DE AUSTRALISCHE OLYMPISCHE SNOWBOARDSTER BELLE BROCKHOFF KOMT UIT DE KAST


De Australische Olympische snowboardster Belle Brockhoff (22) kwam eind augustus uit de kast. Ze maakt veel kans om op de Olympische Spelen in Rusland opnieuw medailles te winnen, en hoewel ze bang is voor de anti-homowetgeving in Rusland, is haar coming-out daar juist een statement tegen.
 
foto: © Facebook.com/Belle Brockhoff
 
‘Ik wil trots zijn op wie ik ben en op al het werk dat ik heb gedaan om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen en niks met deze wet te maken te hoeven hebben.’
 
Brockhoff geeft toe dat ze best bang is, maar ze zou ook gek zijn als ze dat niet was. ‘Ik heb het gevoel dat ik weer een beetje terug de kast in moet omdat ik mijn veiligheid niet op het spel wil zetten, gearresteerd of gedeporteerd te worden. Net als andere openlijk homoseksuele atleten die strijden om een plek op het toernooi wil Belle ‘mee kunnen spelen en haar droom van Olympische medailles waar te maken’.
 
foto: © Facebook.com/Belle Brockhoff
 
De snowboardster overwoog ook om een regenboogvlag te dragen tijdens de Speen, maar wil niet dat het haar kans om mee te spelen ontneemt. Het is al moedig genoeg om uit de kast te komen.
 
foto: © Facebook.com/Belle BrockhoffExclusief4man