CANON INTRODUCEERT EEN TOPPRODUCT OP INSTAPNIVEAU EOS D100


Canon introduceert een topproduct op instapniveau binnen het DSLR-assortiment voor consumenten – de EOS 100D bied een resolutie van 18 Megapixel (MP) en zijn via het touchscreen eenvoudig te bedienen. Ongeacht het niveau van de gebruiker is het heel eenvoudig om kostbare momenten vast te leggen en opnieuw te beleven. Tegelijk met deze  camera wordt ook een nieuw standaard zoomobjectief geïntroduceerd – de EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM.

De EOS 100D is de kleinste en lichtste APS-C DSLR die ooit is gemaakt¹ en biedt een reeks eenvoudige bedieningsmogelijkheden plus een praktische functiegids. Perfect voor de fotograaf die de wereld van DSLR-fotografie voor het eerst gaat verkennen.

De nieuwe EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM is voor de nieuwe EOS-camera het ideale standaard zoomobjectief. Dit objectief combineert Canon’s toonaangevende optical Image Stabilizer en Stepping Motor (STM) technologieën om minimale onscherpte en vloeiende, nagenoeg stille scherpstelling bij movies te realiseren.
 

De EOS 100D – een DSLR die altijd mee gaat


De EOS 100D is de kleinste en lichtste APS-C DSLR in zijn klasse² en daarmee compact genoeg om overal mee naar toe te nemen en alle avonturen met een indrukwekkende kwaliteit vast te leggen. Met afmetingen van slechts 116,8 x 90,7 x 69,4 mm en een gewicht van slechts 407 gram, heeft de onvoorstelbaar lichte en compacte body ook een heldere optische zoeker – voor de gebruiksbeleving van een echte DSLR met compacte afmetingen. De EOS 100D heeft ook een groot 7,7 cm (3,0”) ClearView II Capacitive touchscreen dat het eenvoudig maakt om instellingen aan te passen en opnamen direct te bekijken nadat ze zijn gemaakt.  


Het hart van de EOS 100D wordt gevormd door een nieuwe 18 Megapixel APS-C Hybrid CMOS AF II-sensor die in combinatie met het vermogen van de DIGIC 5-beeldprocessor onder bijna alle omstandigheden indrukwekkende resultaten levert. De nieuwe sensor gebruikt pixels voor fasedetectie om een hogere AF-snelheid te bereiken en zo de prestaties bij volgen van het onderwerp te verhogen wanneer de camera in de Live View modus staat of Full HD-movies worden vastgelegd. Deze pixels zijn verspreid over 80 procent van het imaging-oppervlak van de sensor. De EOS 100D is in staat opnamen te maken met een snelheid van 4 fps en maakt het daarmee voor beginners heel eenvoudig om diverse onderwerpen perfect te fotograferen – van speciale gebeurtenissen met familie en vrienden tot snelle actiemomenten tijdens vakanties.

Verbeterde creatieve programma’s


De EOS 100D biedt een serie uiterst gebruikersvriendelijke opnameprogramma’s en creatieve filters. Beginnende gebruikers kunnen met creatieve programma’s starten en vervolgens hun creatieve grenzen verleggen zodra het vertrouwen groeit. De Scene Intelligent Auto modus detecteert automatisch de scène die wordt gefotografeerd en selecteert de beste instellingen, zodat gebruikers zich volledig kunnen concentreren op de beeldcompositie omdat de camera de beste combinatie van instellingen voor die scène vaststelt. Beide modellen bieden ook een reeks speciale instellingen, zoals bij de EOS 100D de nieuwe Kids, Food en Candlelight modi. Deze zijn ontworpen om in een aantal bekende situaties perfecte resultaten met haarscherpe details te verkrijgen.


Canon’s fascinerende assortiment met creatieve filters, waaronder Fish-eye en Miniature Effect, kan nu dankzij nieuwe real-time filtervoorbeelden worden toegepast voordat de opname worden gemaakt – de perfecte manier om het meest geschikte effect te kiezen voor specifieke momenten en voordat de foto wordt gemaakt. Fotografen kunnen met de verbeterde Creative Auto modus ook leren hoe zij hun opnamen kunnen aanpassen en vervolgens de nieuwe Extra Effect Shot modus op de EOS 100D gebruiken om zelfs twee opnamen tegelijk te maken – één opname met een creatief filter en de andere met standaard instellingen.

Verken de wereld van videografie met EOS Movies


Ambitieuze fotografen kunnen een andere dimensie toevoegen aan hun herinneringen door met EOS Movies alle kostbare momenten met Full HD-resolutie (1920x1080p) te filmen. Hybrid AF II³ zorgt dat de filmsterren in de movies haarscherp in beeld blijven, waarbij continu-AF de onderwerpen tijdens het filmen volgt. En de Video Snapshot modus maakt het eenvoudig om korte videoclips vast te leggen en te bewerken om een enerverende gebeurtenis, zoals een rondreis of trouwdag, tot leven te brengen.

EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM – een standaard STM-zoomobjectief voor foto’s en video’s

De nieuwe EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM is voor de  gebruiker van de  EOS 100D het perfecte objectief om hun fotoavonturen mee te beginnen. Het veelzijdige zoombereik van 18-55mm biedt gebruikers de flexibiliteit van dichtbij het onderwerp komen of meer van het onderwerp vast te leggen - van adembenemende landschappen tot portretten. Opnamen kunnen met heldere, haarscherpe details worden vastgelegd dankzij een 4-stops optical Image Stabilizer die fotografen ook in staat stelt te werken met lagere ISO-waarden en langere sluitertijden. De ring voor full time handmatig scherpstellen maakt nauwkeurige aanpassingen mogelijk, terwijl de stille STM-technologie daarnaast zorgt dat het geluid tijdens scherpstellen tot een minimum wordt beperkt – ideaal bij het maken van movies.
 

 

EOS 100D – belangrijkste kenmerken:
 • 18,0 Megapixel Hybrid CMOS AF II-sensor
 • Compact, draagbaar ontwerp
 • Eenvoudig fotograferen met Scene Intelligent Auto
 • Optische zoeker en groot touchscreen
 • Full HD-movies met Hybrid CMOS AF II
 • Creatieve filters en Extra Effect Shot  
 • Ingebouwde functiegids
 • EOS-systeem met objectieven en accessoires
 
EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM – belangrijkste kenmerken:

 • Veelzijdig brandpuntsbereik
 • Compact ontwerp
 • 4-stops optical Image Stabilizer
 • Vloeiend scherpstellen met STM-motor
 • Kortste scherpstelafstand van 0,25 m
 • Super Spectra coating
 • Niet-roterend frontelement
 • Ring voor handmatig scherpstellen
 • Cirkelvormig diafragma met zeven lamellen


Exclusief4man