EERSTE JEUGD OLYMPISCHE WINTERSPELEN GEOPEND


In het Bergisel Stadion in Innsbruck zijn vrijdagavond de eerste Jeugd Olympische Winterspelen geopend. Tijdens de sfeervolle openingsceremonie droeg skispringer Oldrik van der Aalst onder toeziend oog van kroonprins Willem Alexander en NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis de Nederlandse vlag het stadion binnen
 
 
 foto: © Exclusief4man

De Jeugd Olympische Spelen vonden van 13 januari tot en met 22 januari in Innsbruck plaats. Onder leiding van chef de mission Carl Verheijen nam Nederland met zeventien sporters in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar aan het evenement deel. In en rond de Oostenrijkse stad strijden de komende week circa 1060 sporters uit meer dan 70 landen om de medailles.
 
foto: © Exclusief4man

De opening vond plaats aan de voet van de Bergisel Schans, op historische grond want ook tijdens de Olympische Winterspelen van 1964 en 1976 was de schans het toneel van de Olympische openingsceremonie. Vrijdagavond werd ook volop teruggeblikt naar de Olympische geschiedenis van Innsbruck, maar uiteindelijk stond de jeugd centraal. De circa 28.000 toeschouwers zagen hoe aan het eind van de avond door drie generaties Oostenrijkse olympiërs het Olympisch vuur in drie schalen ontstoken werd.
 
Voor foto's van de  opening   KLIK HIER
 
Voor aktie foto's van het NED YOG Team     KLIK HIERExclusief4man