VIVE LA FRANCE 2 - EST FANTASTIQUE EEN GENOT OM NAAR TE KIJKEN EN TE LUISTEREN.


 
 
Na het succes van, van vive La France 1, twee jaar geleden was dan zondag 09 april 2017 de première van Vive La France 2. In Vive La France 1 was Job Bovenlander nog een van de zangers. Hij is er niet  meer bij in Vive La France 2 en vervangen door Rolf Koster verder is de groep gelijk gebleven met respectievelijk Philippe Elan en Renée van Wegberg. Het trio wordt muzikaal ondersteund door Ed Boekee & Berry Janssen respectievelijk op piano en gitaar.
 
 
Lido.
 
Vive La France 2 zou zeker qua show niet misstaan hebben in het Lido te Parijs. Het straalde een en al rust uit op het toneel ook qua decor, voor de pauze een geweldige poster van de Eiffeltoren, die na de pauze vervangen werd door een zelfde foto maar dan bij nacht. Verder waren er 3 voile gordijnen die op een rustige manier belicht werden. Door de eenvoud van het decor kwamen de Franse chansons geheel tot hun recht. Het allerbeste repertoire van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Stromae, Michel Fugain, Jacques Brel, Dalida, Gérard Lenorman, Julien Clerc, Edith Piaf, Adamo en andere grote namen van het Franse lied kwamen deze middag voorbij.
 
 
Trio
 
Met de mooie chanson Comme d’habitud, dat werd gezongen door Rolf Koster kreeg Rolf de zaal muis stil, je kon een speld kon horen vallen. Hij zong dit nummer A Capella, dat hij heel stil inzette en naarmate het nummer vorderde, Rolf "de volumeknop" steeds verder opendraaide, hierdoor kreeg hij aan het eind van het nummer de zaal zover, dat  men zelfs mee begon te zingen. Verder deed hij verschillende chansons op zo’n voortreffelijke wijze, dat als je ogen sloot, je echt ergens midden in een Frans weiland waande, met lavendel met daarbij een picknick mand vol met franse kazen en de heerlijke franse wijnen. Philippe Elan bracht je weer met zijn zachte en zwoele Franse stem je compleet andere stemming. Bij hem dwaalde je op een warme zomeravond door de nauwe straatjes van Parijs, waar de chansons zachtjes te horen waren uit de vele openstaande ramen van de Parijse cafés. Renée van Wegberg overtrof zich zelf niet alleen door de chansons op een verschillende manier te brengen zoals oa begeleid door een loopstation, maar vooral, La Vlase à Mille Temps van Jacques Brell. Philippe en Renée zongen samen het duet Aznavour / Minelli waar Philippe het in het Frans zong en Renée de Nederlandse versie zong. Dit is nog maar een kleine greep van wat er allemaal werd voorgeschoteld van het 2 uur duurde programma van Franse chansons.
 
 
 Reis.
 
In Vive la France 2 nemen drie in de Franse taal gespecialiseerde topzangers u mee op reis langs de mooiste muziek van la douce France. Samen met U maken ze een muzikale reis, via romantisch Parijs naar de Cote d'Azur, slingerend langs dromerige dorpspleintjes, sfeervolle wijnhuizen en bistro's. Ruik de geur van vers gebakken stokbrood en lavendel en proef van de Franse cultuur. En van de liefde, natuurlijk. Reis en geniet mee, want waar het goed is, keer je graag terug. En van Franse chansons krijg je nooit genoeg.
 
We doen het eigenlijk nooit, maar deze show verdient meer dan 5 dus geven we eenmalig six étoiles.
 
Voor Info:    KLIK HIER
 
Onze waardering: 

Exclusief4man