NEDERLAND HEEFT ER 4 JAAR OP MOETEN WACHTEN MAAR HOLIDAY ONE ICE IS TERUG IN NEDERLAND


 
Na de première in november 2016 in Duitsland en een tour door Frankrijk komt Holiday One Ice met de spectaculaire show BELIEVE naar Nederland van 23 maart tot en met 17 april in Utrecht en Rotterdam.
 
foto: © R.Cooijmans/Exclusief4man
 
Kwaliteit
 
Holliday One Ice heeft altijd hun kwaliteit hoog in het vaandel staan waardoor alleen topschaatsers zoals Olympische kampioenen wereldkampioenen door de selectie heen komen. Zo ook de regisseur en choreograaf van BELIEVE Christoper Dean, zo is hij Olympisch en viervoudig wereldkampioen kunstschaatsen. Dankzij zijn lange schaats ervaring en creativiteit is BELIEVE uitgegroeid tot een show die zijn weerga niet kent.
Zo zij Dean het volgende “Deze Holiday on Ice show met de beste schaatsers uit de hele wereld regisseren is voor mij net zoveel waard als een gouden medaille.”
 
foto: © R.Cooijmans/Exclusief4man
 
Het Verhaal
BELIEVE is een modern Romeo & Julia voorstelling over verlangen, jaloezie en ware liefde. Voor het eerst vertelt Holiday One Ice een varhaal geheel van het begin tot het eind op het ijs. Het boeiende verhaal over verboden liefde tussen twee persoenen uit verschillende werelden houdt het publiek van de eerste tot de laatste scène in zijn greep. In tegenstelling tot de tragedie van Shakespeare heeft deze versie een happy end. Door het gebruik van innovatie licht- en geluidseffecten, wordt het publiek akoestisch en visueel worden meegenomen naar de twee werelden waartussen het verhaal zich afspeelt.Aan de ene kant is er de industriële onderwereld en aan de andere kant de levendige bovenwereld vol glitter en glamour. De verschillen tussen de twee werelden komen tot uiting in de expressieve kostuums en decors. Het verhaal zit vol emotie, spektakel en spannende momenten.
 
foto: © Holliday One Ice/Believe
 
Puntje op je stoel.
 
Vanaf het begin tot aan het eind zit je letterlijk op je puntje van je stoel. De show zit strak in elkaar. Mooie en goede schaats acts worden afgewisseld door geweldige en spectaculaire stunts, de twee hoogte punten zijn vooral de paaldans act omringt door een waterfontein en 12 schaatsers verkleed als robots die een schitterende schaats/led show geven je komt echt ogen te kort om dit te volgen. BELIEVE  kan niet zonder een goed decor en ook dit is tot in de puntjes verzorgd de led schermen maken het af tot een groot geheel.
 
foto: © Holliday One Ice/Believe
 
BELIEVE kan er niet zijn als er geen goede ijsvloer is.
 
Voordat er überhaupt geschaatst kan worden gaat er wat werk vooraf. Zo is de ijsmeester altijd als eerste in de hal waar de show gaat plaatsvinden. De opbouw van de ijsvloer duurt precies 72 uur. Eerst wordt de vloer van de hal volgelegd met piepschuimen plastic zodat de ondervloer niet beschadigd wordt door de kou of vloeistof. Dan komen er zo’n 200 aluminiumplaten, met daarin een buizenstelsel dat verbonden is met de koelmachine. De buitenste rand bestaat uit hout en de spleten tussen de aluminium onderdelen worden opgevuld met zand en papier.
 
De ijsmeester kan nu eindelijk beginnen om het ijs te maken water, bevroren met koelstof van -13 ºC vormt de eerste deklaag op de aluminium platen. Vervolgens gaat er een mengsel van water en kalk overheen, dit laatste zorgt voor een glinstering in het ijs. Daarna komt er laag voor laag erover tot de juiste dikte is bereikt.
 
Een show die u gezien moet hebben
 
BELIEVE is een show die u en dat vinden wij minimaal 2 keer moet zien de eerste keer alleen al voor het schaatsen en de tweede keer voor de geweldige licht-led en geluid show/effecten dat 1 geheel vormt met de schaatsshow.
 
Voor info en tickets:    KLIK HIER

Onze waardering:
 
foto: © R.Cooijmans/Exclusief4man
 
foto: © R.Cooijmans/Exclusief4manExclusief4man