DOUWE BOB NAAR STOCKHOLM MET SLOW DOWN
Het is bekend! Slow Down is het nummer waarmee Douwe Bob voor ons land deelneemt aan het Eurovisie Songfestival in Stockholm.Douwe Bob  heeft  tijdens een persconferentie in Amsterdam het nummer en de bijbehorende videoclip bekendgemaakt.
 
Douwe Bob: ‘'Wij gaan te snel. Er is een constante druk je te manifesteren. Slow Down is een protestnummer tegen mezelf, tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. Als je in Zweden in de bossen bent, of in Spanje door de velden rijdt op een paard, daalt er een rust over je heen en zie je alles meer in perspectief. Dat voelt goed! Daarom is Slow Down ook een state of mind. Een bevrijding van de druk constant iets te moeten. Je moet je niet gek laten maken: Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper.’'??Slow Down is in Portugal, Spanje en Zweden geschreven door Douwe Bob, Matthijs van Duijvenbode, Jeroen Overman en JP Hoekstra. De videoclip is geregisseerd door Hans Pannecoucke.??Douwe Bob betreedt op dinsdag 10 mei het podium tijdens de eerste halve finale. De finale is op zaterdag 14 mei.

 
 
Laatste kaarten voor Douwe Bob het concert in Carre
 
Net voordat singer-songwriter Douwe Bob naar Stockholm afreist om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival geeft hij zondag 24 april 2016 een concert in Koninklijk Theater Carré. enkele kaarten voor dit unieke concert verkrijgbaar.

"Ik heb eerder in Carré gespeeld, dat was slechts één nummer. Sindsdien hoopte ik ooit met een eigen show in die prachtige zaal te mogen staan. In april is het zover en mag ik samen met mijn band én een strijkkwartet een avond vullen met mijn muziek. We maken er een speciale, intieme avond van en zullen sommige liedjes uitkleden en omgooien. Ook laat ik covers horen van artiesten die mij beïnvloed hebben. Ik kan niet wachten tot het zover is!” aldus Douwe Bob.
 
foto: © Jaap Stolk

Nederland maakte in 2012 kennis met Douwe Bob toen hij het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland won. Zijn debuutalbum Born In A Storm verscheen in 2013 en direct daarna stond hij al op het podium van Pinkpop. In het voorjaar van 2015 verscheen het tweede album dat de nummer één positie behaalde in de album charts. Na het enorme succes van het duet Hold Me met Anouk, scoorde Douwe Bob afgelopen zomer ook een hit met Sweet Sunshine. In mei 2016 vertegenwoordigt hij Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival.
 

Voor info en kaarten:   KLIK HIER
Exclusief4man